Stichting Tussentuin, Rotterdam

Ontwerp van collectieve groene ruimte

Opdrachtgevers: o.a. Water Sensitive Rotterdam, Woonstad Rotterdam, Havensteder, Vestia, i.s.m. Kim Zwart (hovenier), Tanja Lina (architect) Joost van Dijk (architect) en Meike de Regt – Sloover (grafische ontwerper). Rond deze vaste kern bevindt zich een stevig netwerk van experts, lokale ondernemers, hoveniers en aannemers // Uitvoering: o.a. Verheij Integrale Groenzorg, Binder Groenprojecten, GKB, Van der Spek Groep, Allgroen.

Stichting Tussentuin is een samenwerkingsverband met vijf bureaus. Doel van de Stichting is het ontwikkelen en verspreiden van kennis over collectieve groene ruimten in de stad. Wij doen dit onder andere door artikelen te publiceren en excursies en workshops te organiseren. Daarnaast werken we in opdracht van gemeenten en woningcorporaties aan groenprojecten in verstedelijkte gebieden.

Stichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, Rotterdam
Stichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, RotterdamStichting Tussentuin, Rotterdam

Wolbert, voorzitter van de Stichting Tussentuin, is vanaf dag één de drijvende kracht achter Tuin de Bajonet in het Oude Westen. Als opdrachtgever hadden wij geen betere ontwikkelaar voor dit project kunnen wensen. Wolbert weet mensen met elkaar te verbinden, ideeën en wensen te vertalen naar een goed ontwerp en hen tot eigenaar te maken van hun eigen buurttuin. Buurttuin de Bajonet is zo het pareltje van de buurt geworden en daar zijn wij als Woonstad Rotterdam erg trots op.

Theo Noordermeer – Woonstad

Scroll Up