Gemeente
Drechtsteden

Hooge Nesse, Lammetjeswiel en Raadhuisplein Alblasserdam

Opdrachtgever: Gemeente Drechtsteden, i.s.m: Klankbordgroep Lammetjeswiel, Gemeente Alblasserdam en De Groene Long // Uitvoering: Verkuil en Moree

Voor de Gemeente Drechtsteden heb ik aan drie projecten gewerkt, het Raadhuisplein en Lammetjeswiel in Alblasserdam en het recreatiegebied Hooge Nesse in Zwijndrecht. Speerpunten binnen deze projecten waren landschapsbehoud, ecologie, recreatie, natuur en communicatie met de klankbordgroep. Veel aandacht ging uit naar het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De omliggende bossen en waterstructuren hebben hier een grote natuurwaarde. Met een klein budget moest dit gebied opgeknapt worden, waarbij de natuurwaarde en de padenstructuur versterkt moest worden. Mijn rol was het samenbrengen van alle wensen tot één plan voor het Lammetjeswiel.

DrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtsteden
DrechtstedenDrechtstedenDrechtstedenDrechtsteden

Wolbert is een betrokken alleskunner die op een slimme wijze de relatie tussen visie, ontwerp, samenleving en de aanleg weet te leggen.

Door zijn verfrissende aanpak neemt hij op een bevlogen wijze iedereen mee in zijn gedachten en ontwerp. Dit zijn kernkwaliteiten die essentieel waren bij de visie van het Lammetjeswiel. Temeer omdat Alblasserdam zeer veel waarde hecht aan de samenlevingsagenda.

Bas Pijl – projectleider Ingenieursbureau Drechtsteden

Scroll Up